Зошто да користите разменувач на топлина со лемење?

- 2023-05-26-

Што е разменувач на топлина на лемената плоча?
Што се разменувачи на топлина на лемената плоча? Разменувач на топлина со лемената плоча се состои од брановидни плочи кои се комбинираат за да создадат канали низ кои може да се дистрибуираат топла и ладна средина (обично вода).
Зошто да користите разменувач на топлина со лемење?
Разменувачите на топлина со лемење со бакарна плоча обезбедуваат ефикасен пренос на топлина со мал отпечаток. Тие не се одржуваат, обезбедуваат долг работен век и можат да издржат високи температури и екстремно високи дизајнерски притисоци. Тие се користат во низа должности, вклучувајќи ладење, греење, испарување и кондензација.
Каков материјал е разменувач на топлина со лемење?
брановидни плочи од нерѓосувачки челик
Материјал Разменувачот на топлина на лемената плоча (BHE) се состои од тенки брановидни плочи од не'рѓосувачки челик, лемење со правосмукалка, користејќи бакар како материјал за лемење. Дизајн Лемењето на плочите од не'рѓосувачки челик ја елиминира потребата од запечатување на дихтунзи и дебела рамка.