Предности на разменувачот на топлина со лемената плоча

- 2022-08-31-

Предности на разменувач на топлина со лемени плочи: употреба на тенки плочи, висок коефициент на пренос на топлина, помалку стагнација на течност; структура во облик на риба коска може да добие ефект на пренос на топлина, мала тежина; помала потрошувачка на вода; висока температура (200) висок притисок (45bar); Низок коефициент на фаулирање; Лемен разменувач на топлина може да се користи и како испарувач и како тип на кондензација. Меѓу нив, разменувачот на топлина со лемената плоча има извонредни карактеристики, што заштедува инвестиции и товар за повеќето корисници и обезбедува гаранција 1) Компактна структура, лесна инсталација и употреба на тенки плочи, висок коефициент на топлинска изолација, ниска стагнација на течност, ниска потрошувачка на вода, разменувач на топлина со лемената плоча Ефикасноста на размена на топлина е висока, така што му треба само 1/3 од протокот на вода на разменувачот на топлина на обвивката и цевката под исти работни услови.